X
این متن برای تست می باشد.

امتیاز این :

بسیاری از افراد از ما می‌پرسند که اختلال افسردگی چیست؟! افسردگی، به زبان ساده، احساس غم و اندوه معمولی نیست که بعد از چند روز از بین برود! در واقع نوعی از بیماری است که بسیاری از افراد را از انجام زندگی عادی ناتوان می‌کند و ممکن است هفته‌ها، ماه‌ها یا سال‌ها دوام بیاورد. علائم افسردگی شامل خستگی مفرط، ناتوانی در تمرکز یا تصمیم گیری، احساس گناه یا اضطراب و علاقه نداشتن به زندگی است. اگر شما یا عزیزان‌تان از این بیماری رنج می‌برید، حتما باید به درمان اختلال افسردگی درکلینیک روانشناسی بپردازید. اما انواع افسردگی در روانشناسی شامل چه مواردی است؟ در این مطلب اختلال افسردگی بطور کامل بررسی می‌شود، برای یادگیری بیشتر همراه ما باشید. 

انواع اختلال افسردگی

انواع افسردگی در روانشناسی عبارت است از : 

  • افسردگی بالینی (اختلال افسردگی اساسی) (MDD)

 اختلال افسردگی اساسی به این معنی است که شما در اکثر روزها برای حداقل دو هفته احساس غمگینی، کم ارزشی یا بی ارزشی می‌کنید. در عین حال علائم دیگری مانند مشکلات خواب، از دست دادن علاقه به فعالیت‌های روزانه یا تغییر در اشتها را نیز دارید. این شدیدترین و یکی از رایج ترین اشکال اختلال افسردگی است. به این نوع افسردگی اختلال افسردگی عمده یا اختلال افسردگی ماژور نیز می‌گویند. 

  • اختلال افسردگی مداوم (PDD)

 میزان علائم اختلال افسردگی مداوم، کمتر از اختلال افسردگی اساسی است. علائم افسردگی مداوم، خفیف یا متوسط است و حداقل دو سال طول می‌کشد. نام دیگر آن اختلال افسردگی پایدار است. 

  • اختلال خلقی (DMDD)

باعث تحریک پذیری مزمن، شدید و فوران خشم مکرر در کودکان می‌شود. علائم معمولا در سن 10 سالگی شروع می‌گردد. اختلالات خلقی معمولا شامل اختلال تک قطبی و اختلال افسردگی دو قطبی می‌باشد. 

  • اختلال افسردگی قاعدگی (PMDD) 

 علائم افسردگی قاعدگی (PMS) با علائم خلقی مانند تحریک‌پذیری شدید، اضطراب یا افسردگی همراه است. این علائم در عرض چند روز پس از شروع قاعدگی بهبود می‌یابند، اما در آن دوره زمانی می‌توانند آنقدر شدید باشند که زندگی شما را مختل کنند.

  • اختلال افسردگی اعتیاد (ناشی از بیماری‌های دیگر)

شرایط پزشکی می‌توانند تغییراتی را در بدن شما ایجاد کنند که باعث افسردگی شود. به عنوان مثال می توان به کم کاری تیروئید، بیماری قلبی، بیماری پارکینسون، سرطان و حتی اعتیاد اشاره کرد. اگر بتوانید بیماری‌های زمینه‌ای را درمان کنید، افسردگی نیز معمولا بهبود می‌یابد. اما در مورد اعتیاد قضیه کمی متفاوت است. اعتیاد و افسردگی می‌توانند علت و معلول یکدیگر باشند و باید هر دو تحت درمان قرار گیرند. برای درمان اعتیاد و افسردگی لازم است تا به کلینیک مشاوره ترک اعتیاد و افسردگی مراجعه کنید. 

  • اختلال افسردگی فصلی

 این نوعی اختلال افسردگی اساسی است که معمولاً در پاییز و زمستان ایجاد می‌شود و در بهار و تابستان از بین می‌رود.

  • افسردگی دوران بارداری و افسردگی پس از زایمان

 افسردگی دوران بارداری، نوعی از افسردگی است که در دوران بارداری اتفاق می‌افتد. افسردگی پس از زایمان نیز نوعی از افسردگی است که در عرض چهار هفته بعد از زایمان ایجاد می‌شود. این افسردگی جز افسردگی اساسی یا ماژور قرار می‌گیرد. اگر دچار چنین اختلالی شدید، حتما باید برای درمان افسردگی پس از زایمان اقدام کنید. 

  • افسردگی غیر معمول

 علائم این بیماری که به عنوان اختلال افسردگی اساسی با ویژگی‌های غیر معمول نیز شناخته می‌شود و کمی با افسردگی «معمولی» متفاوت است. تفاوت اصلی در بهبود موقت خلق و خو در پاسخ به رویدادهای مثبت (واکنشی خلقی) است. سایر علائم و نشانه‌های آن عبارتند از افزایش اشتها و حساسیت به طرد. 

عوامل موثر در بُروز اختلال افسردگی چیست؟

عوامل موثر در بُروز اختلال افسردگی چیست؟

محققان علت دقیق اختلال افسردگی را نمی‌دانند. آن‌ها فکر می‌کنند که عوامل متعددی در توسعه آن نقش دارد، از جمله:

  1. شیمی مغز: عدم تعادل انتقال دهنده‌های عصبی، از جمله سروتونین و دوپامین، در ایجاد اختلال افسردگی نقش دارد.
  2. ژنتیک و سابقه خانوادگی: می‌توان گفت عامل اصلی ابتلا به افسردگی، عامل ژنتیک است.  اگر یکی از بستگان درجه یک شما (والدین بیولوژیکی یا خواهر و برادر) مبتلا به اختلال افسردگی باشد، احتمال ابتلای شما به این بیماری سه برابر بیشتر از مردم عادی است. با این حال، می‌توانید بدون سابقه خانوادگی هم به افسردگی مبتلا شوید. 
  3. رویدادهای استرس زا در زندگی: تجارب دشوار، مانند مرگ یکی از عزیزان، ضربه روحی، طلاق، انزوا و … به عبارتی تغییرات اساسی در زندگی، منجر به اختلال افسردگی می‌گردد. 
  4. شرایط پزشکی: مشکلات مزمن سلامتی مانند دیابت می‌تواند منجر به افسردگی شود.
  5. دارو: از جمله عوارض جانبی برخی داروهای روانپزشکی، افسردگی است. مصرف مواد از جمله الکل نیز می‌تواند باعث افسردگی یا بدتر شدن آن شود.
  6. عوامل محیطی
  7. سو مصرف مواد مخدر و اعتیاد: اعتیاد نیز می‌تواند موجب ایجاد اختلال افسردگی شود. بطور کلی اختلال افسردگی مرتبط با اعتیاد می‌تواند به ۲ صورت اختلال افسردگی در طول اعتیاد یا اختلال افسردگی بعد از ترک اعتیاد باشد که هر دوی این‌ها را می‌توان در مرکز تخصصی مشاوره درمان اختلال افسردگی رهان، بهبود داد. 

افسردگی چه کسانی را تحت تاثیر قرار می دهد؟

اختلال افسردگی می‌تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد – از جمله کودکان، جوانان و بزرگسالان. اما بطور کلی زنان بیشتر از مردان، در معرض افسردگی قرار دارند.

بیماری‌های مختلف نیز در بروز افسردگی می‌توانند نقش داشته باشند. افرادی با بیماری‌های زیر به احتمال بالاتری به افسردگی مبتلا می‌شوند: 

  • بیماری های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون
  • سکته
  • اسکلروز چندگانه یا ام اس
  • اختلالات تشنجی
  • سرطان
  • دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد)
  • درد مزمن

علائم و نشانه‌های افسردگی

علائم افسردگی بسته به نوع آن می‌تواند کمی متفاوت و از خفیف تا شدید متغیر باشد. به طور کلی علائم عبارتند از:

  • احساس بسیار غمگینی، ناامیدی یا نگرانی. کودکان و نوجوانان مبتلا به افسردگی ممکن است بیشتر تحریک پذیر باشند تا غمگین
  • لذت نبردن از چیزهایی که قبلا باعث شادی می‌شد
  • به راحتی عصبانی یا ناامید شدن
  • خوردن زیاد یا کم که منجر به افزایش وزن یا کاهش وزن شود
  • مشکل در خواب (بی خوابی) یا خواب زیاد (هایپرسومنیا)
  • داشتن انرژی کم یا خستگی
  • مشکل در تمرکز، تصمیم گیری یا به خاطر سپردن چیزها
  • تجربه مشکلات جسمانی مانند سردرد، معده درد یا اختلال عملکرد جنسی
  • داشتن افکار خودآزاری یا خودکشی

اگر شما یا یکی از عزیزانتان به فکر خودکشی هستید، هر چه سریع تر با بهترین کلینیک اعصاب و روان در تهران یعنی مرکز رهان تماس حاصل فرمایید. ما در مسیر درمان همراه شما خواهیم بود. 

افسردگی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

با مراجعه به مرکز درمان افسردگی در تهران یعنی کلینیک رهان می‌توان افسردگی را درمان کرد. متخصصین کلینیک ترک اعتیاد رهان، متشکل از روانشناس بالینی و روانپزشک متخصص با بهره گیری از علوم روانشناسی، روانپزشکی و جلسات رواندرمانی، درمان اختلال افسردگی را بر اساس درک کامل علائم، سابقه پزشکی و سابقه سلامت روان شما انجام می‌دهند. آن‌ها ممکن است بر اساس علائمی که دارید، نوع خاصی از افسردگی را برای شما تشخیص دهند، مانند اختلال افسردگی فصلی یا افسردگی پس از زایمان.

اگر اختلال افسردگی داشته باشید، باید حداقل پنج عدد از علائم افسردگی را در هر روز، تقریباً در تمام طول روز، حداقل به مدت دو هفته داشته باشید.

کادر پزشکی متخصص در کلینیک درمان افسردگی و درمان اضطراب رهان، ممکن است آزمایش‌های پزشکی سلامت عمومی مانند آزمایش خون را، برای بررسی اینکه آیا شرایط پزشکی زمینه‌ای باعث علائم افسردگی شما شده است یا خیر، نیز تجویز نمایند. 

انواع روش‌های درمان افسردگی

افسردگی یکی از قابل درمان ترین بیماری‌های سلامت روان است. تقریباً 80 تا 90 درصد از افراد مبتلا به افسردگی که به دنبال درمان هستند، در نهایت به خوبی به درمان پاسخ می‌دهند. برای اطلاعات کامل به مقاله درمان اختلالات افسردگی مراجعه کنید. اما بطور کلی راه های درمان اختلال افسردگی عبارتند از:

انواع روش‌های درمان افسردگی

روان درمانی: روان درمانی (گفتار درمانی) شامل صحبت با یک متخصص سلامت روان است. درمانگر به شما کمک می‌کند تا احساسات، افکار و رفتارهای ناسالم را شناسایی و تغییر دهید. انواع مختلفی از روان درمانی وجود دارد که درمان شناختی رفتاری (CBT) رایج‌ترین آن‌هاست. 

دارودرمانی: درمان افسردگی بوسیله دارو می‌تواند به تغییر ترکیب شیمیایی مغز که باعث افسردگی می‌شود، کمک کند. انواع مختلفی از داروهای ضد افسردگی وجود دارد و ممکن است زمان ببرد تا بفهمید کدامیک برای شما بهترین است. 

درمان تحریک مغزی: درمان با تحریک مغز می‌تواند به افرادی که افسردگی شدید یا افسردگی به همراه روان پریشی دارند، کمک کند. انواع درمان تحریک مغز عبارتند از: الکتروشوک درمانی (ECT)، تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) و تحریک عصب واگ  (VNS)

تمامی روش‌های فوق در بهترین کلینیک روانشناسی برای درمان افسردگی تهران یعنی کلینیک تخصصی رهان، قابل انجام است. 

علاوه بر این روش‌ها بعضی از درمان‌های مکمل نیز وجود دارد که می‌توان برای درمان اختلال افسردگی از آن‌ها استفاده کرد، مانند طب سوزنی.

درمان‌های خانگی برای اختلال افسردگی

برخی از کارها را می‌توان در خانه انجام داد، مانند: 

  • ورزش منظم
  • خواب با کیفیت (نه خیلی کم و نه زیاد)
  • رژیم غذایی سالم
  • پرهیز از الکل 
  • گذراندن وقت با افرادی که به آن‌ها اهمیت می‌دهید.

با کارهای زیر از ابتلا به افسردگی جلوگیری کنید…

  • حفظ یک برنامه خواب سالم
  • مدیریت استرس با رفتارهای مقابله‌ای سالم
  • انجام منظم فعالیت‌های خودمراقبتی مانند ورزش، مدیتیشن و یوگا.

هزینه درمان اختلال افسردگی

درمان اختلال افسردگی با توجه به روش درمان افسردگی، شدت افسردگی و داروهای مصرفی متفاوت خواهید بود. چیزی که در مبحث درمان افسردگی بسیار اهمیت دارد، مراجعه به بهترین دکتر افسردگی در تهران است که آن را می‌توان در کلینیک تخصصی رهان یافت. کادر پزشکی مرکز رهان با بهره گیری از دانش به روز روانشناسی و روانپزشکی آماده ارائه خدمات به شما می‌باشد. 

طول درمان اختلالات افسردگی

بطور کلی طول درمان اختلال افسردگی، بستگی به شدت بیماری، نوع افسردگی و همچنین روش درمان دارد. بنابراین نمی‌توان عدد خاصی گفت.  اگر برای اولین دوره افسردگی خود از یک داروی ضد افسردگی استفاده می‌کنید، باید حداقل 4 یا 5 ماه بعد از پایان علائم افسردگی از آن استفاده کنید.

در این مطلب به بررسی اختلال افسردگی، علائم و درمان آن پرداختیم. امیدواریم خواندن این مطلب برایتان مفید بوده باشد. بهترین دکتر درمان افسردگی در تهران را می‌توانید در بهترین کلینیک روانشناسی تهران بیابید. کادر درمانی متخصص کلینیک مشاوره ترک اعتیاد و افسردگی رهان با بهره گیری از دانشی به روز، آماده درمان شما می‌باشند. نگران ادامه مسیر درمان نباشید. اولین گام را بردارید و با ما تماس بگیرید. ما در طی کردن سفر بهبودی شما را تنها نخواهیم گذاشت. 

clevelandclinic

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفت − یک =

فرم نوبت دهی آنلاین