X
این متن برای تست می باشد.

امتیاز این :

همه ما به عنوان یک انسان در شرایط متفاوت روانی و فیزیکی به دنیا آمده و زندگی می کنیم، افکار و عواطف متفاوتی داریم و روند زندگی گوناگونی را در پی گرفته ایم. گاهی در زندگی، کار، روابط و … دچار مشکلات متعددی می شویم که خودمان به تنهایی نمی توانیم از پس آن برآییم و لازم است کسی خارج از محیط زندگی، شغلی و روابطمان به پیدا کردن راهکار و حل مشکلات به ما کمک کند. به چنین فردی که آگاهانه به حل مسائل به وجود آمده در زندگی ما کمک های قابل توجهی می کند و سعی در حل تعارضات پیش آمده در شغل، تحصیل و به طور کلی زندگی ما را دارد روان درمانگر یا روانکاو می گویند و به عملی که وی برای تشخیص انواع اختلالات شخصیتی و درمان آن به کار می برد روان درمانی یا روانکاوی گفته می شود. امروزه روان درمانی یکی از ارکان جدا نشدنی زندگی است که هر انسانی در ارتباط با افراد دیگر بهتر است از آن استفاده کند.

روان درمانی فردی چه کمکی به مراجع می کند؟

هر انسانی در زندگی روزمره خود آن هم در جهان کنونی حتما چندین بار دچار تعارضات درونی و عدم تشخیص راه حل درست در حل مسائل می شود. روان درمانی فردی یا مشاوره فردی به ما به عنوان مراجع کمک می کند تا تمام افکار و احساسات خود را با کسی به عنوان روان درمانگر در میان بگذاریم و برای آن راهکاری پیدا کنیم و روند زندگی خود را در بهترین شرایط نگه داریم.

روان درمانی فردی نام های متفاوتی را شامل می شود از جمله: روانکاوی، روانشناسی فردی یا روانکاوی فردی، مشاوره فردی و موارد مشابه دیگر. هدف تمامی این عناوین کمک به مراجع در جهت حل مسائل و گره های ذهنی وی است.

بهترین کار برای نتیجه گرفتن از هر نوع روان درمانی فردی، طی کردن منظم و به موقع جلسات مشاوره می باشد، زیرا استمرار در شرکت در جلسات روان درمانی فردی در رسیدن مراجع به آرامشی نسبی و حل تعارضات وی کمک شایانی می کند از طرف دیگر روان درمانگر نیز می تواند تمام جنبه های مراجع را چه مثبت و چه منفی مورد بررسی قرار دهد. 

تفاوت روان درمانی فردی و روان درمانی گروهی

در طی روان درمانی فردی یک مراجع به همراه یک مشاور به تشخیص و درمان اختلال مراجع می پردازد اما روان درمانی گروهی همانطور که از نام آن مشخص است نوعی از روان درمانی است که درمانگر یا روانکاو به جای یک فرد با چند مراجع به طور همزمان جلسات مشاوره را سپری می کند. در این نوع جلسات مشاوره، سعی می شود به طور گروهی به حل مسائل و مشکلات یکدیگر کمک کرد. یکی از مهم ترین فواید این جلسات گروهی این است که مراجع متوجه می شود که در این مسئله پیش آمده تنها نیست، حتی افراد در این گروه ها می توانند به یکدیگر انگیزه و امید بدهند و پیشرفت خود و دیگران را در جریان درمان مشاهده کنند و این مسئله به تسریع در درمان اختلال یا حل تعارضات کمک بزرگی خواهد کرد.

تفاوت روان درمانی فردی و روان درمانی گروهی

انواع رویکرد های درمان فردی

هر روان درمانگر با توجه به تجربیات و دانش خود ممکن است از یک یا چند رویکرد مختلف در درمان مراجعین خود استفاده کند. در زیر به اختصار به بیان این رویکرد ها می پردازیم:

رویکرد شناختی رفتاری (CBT): روانکاو در این نوع درمان به شناخت و بررسی افکار و احساسات فرد می پردازد. نهایتا فرد در این نوع رویکرد نقاط قوت خود را جایگزین نقاط ضعف خود می کند و بر احساسات نا سالم خود غلبه می کند.

رویکرد روان درمانی بین فردی (IPT): این نوع رویکرد همانطور که از نامش پیداشت به بهبود روابط بین فردی و ارتباط های وی کمک می کند.

رویکرد پذیرش و تعهد (ACT): فرد در این نوع درمان به آگاهی کامل تری نسبت به افکار و احساسات خود می رسد.

رویکرد رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT): این درمان نوعی مقابله با احساسات منفی و اختلال های به وجود آمده و بهبود روابط .

رویکرد درمان سایکودینامیکی: این نوع درمان باعث شناخت درمانگر نسبت به بعد ناخودآگاه خود می شود.

بهترین زمان برای شروع روان درمانی فردی چه زمانی است؟

هر گاه در زندگی دچار احساس تعارض و اختلال در روند عادی زندگی روزمره خود شدید بهتر است به دنبال برطرف کردن آن اختلال و مسئله و یا به عبارتی روان درمانی باشید. امروزه نسبت به گذشته تمایل افراد برای مراجعه به روانشناس و مشاور بیشتر شده است اما همچنان عده ای به دلایل مختلف از مراجعه به روانکاو اجتناب می کنند. 

در هر صورت همیشه عواملی وجود دارند که باعث فرار افراد از قرار گرفتن در کنار یه شخص به عنوان روان درمانگر فردی می شود. از جمله دلایلی که باعث عدم مراجعه افراد به روانکاو یا روان درمانگر می شود را در زیر به اختصار بیان نمودیم:

  • ترس از چسباندن برچسب بیمار به وی
  • احساس خجالت از بیان مسئله و مشکل خود
  • ترس از فاش شدن مسائل مطرح شده در جلسات روان درمانی
  • وجود مسائل اقتصادی

مزایا و فواید مشاوره و روان درمانی فردی

روان درمانی فردی به تشخیص و درمان اختلالات روانی نظیر افسردگی، وسواس، انواع اضطراب ها و اختلالات شخصیتی می پردازد و باعث افزایش خود آگاهی، قوت شخصیتی و کسب بینش در زمینه آینده شغلی، تحصیلی و روابط عاطفی می شود.

همچنین روان درمانی فردی مزایای خاصی هم برای مراجعه کننده در پی دارد که در ادامه به آن می پردازیم:

  • از بین رفتن ترس از بیان احساسات و هیجان های درونی
  • حل تعارضات در روابط بین فردی مراجع
  • درمان انواع اختلالات مثل افسردگی، اضطراب، وسواس و …
  • ایجاد توانایی مناسب و کارآمد در جهت حل مسائل
  • توانایی شناخت نقاط قوت و ضعف خود به صورت ریشه ای

و مواردی از این قبیل که به رشد و شکوفایی فرد به عنوان مراجع کمک قابل توجهی خواهد کرد.

تاثیر روان درمانی فردی بعد از ترک اعتیاد

امروزه از روان شناسی فردی برای درمان و ترک انواع اعنیاد نیز استفاده می شود. در صورتی که بیمار پس از ترک کامل مواد مصرفی علائم خاصی را داشت حتما باید به یک روان درمانگر مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرد. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افسردگی
  • عدم تمرکز بر روی امور معمول زندگی
  • بی انگیزگی و تلاش نکردن برای رسیدن به اهداف در زندگی شخصی
  • گرایش به شروع مجدد اعتیاد
  • تحریک پذیری زیاد و تضعیف احساسات و عواطف

تاثیر روان درمانی فردی بعد از ترک اعتیاد

اگر این علائم را پس از ترک فیزیکی هر نوع مواد اعتیاد آوری در فرد مشاهده نمودید حتما وی را جهت درمان به یکی از بهترین کلینیک های روانشناسی و ترک اعتیاد برده و روند درمان وی را به سرعت آغاز نمایید.

انواع مشاوره و روان درمانی فردی

جلسات روان درمانی فردی ظاهرا به صورت گفت و گویی عادی دیده می شود ولی در آن بین روانکاو یا روان درمانگر به صورت ریشه ای و ارزیابانه سعی در کشف اختلالات و تعارض های موجود در رفتار مراجع از طریق روش های روانشناختی دارد. موارد مختلفی در روان درمانی فردی مورد بحث قرار می گیرد از جمله مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان اعتیاد
  • درمان استرس و اضطراب
  • کنترل خشم
  • رفع مشکلات مربوط به روابط بین فردی
  • رفع مشکلات درون خانوادگی
  • رفع مشکلات جنسی
  • کاهش بی خوابی

و مسائل و مشکلاتی از این دسته.

روند جلسات روان درمانی فردی به چه صورت است؟

در جلسه اول معمولا روان درمانگر به دنبال جمع آوری اطلاعات است. طی جلسات بعدی دغدغه ها و درگیری های فکری و احساسات مراجع توسط روانکاو مورد بررسی قرار می گیرد. ممکن است چندین جلسه طول بکشد تا روان درمانگر به درک کاملی از وضعیت مراجع خود برسد. زمان هر جلسه روانکاوی فردی عموما بین ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت است که کوتاه بودن یا نبودن آن بستگی به همکاری و پیشرفت مراجع دارد. هر چه اختلال در مراجه ریشه ای تر و مزمن تر طبیعتا تعداد جلسات مشاوره بیشتر خواهد بود.

همانطور که گفته شد ممکن است مراجع در ابتدا مشتاق به همکاری نباشد اما روان درمانگر می تواند با ایجاد حس عزت نفس، امید بخشی به درمان مراجع و اطمینان دادن به او برای محرمانه ماندن گفت و گوها، کمک شایانی به روند مناسب جلسه مشاوره خواهد داشت.

سخن پایانی

شما عزیزان می توانید با مراجعه به بهترین کلینیک روان درمانی فردی در تهران مسائل گفته شده در این مقاله را به خوبی درمان کرده و از خدمات این کلینیک خصوصی روانشناسی در تهران استفاده کنید. این مرکز مشاوره و روانشناسی همچنین می تواند در زمینه ترک اعتیاد نیز به مراجعین محترم یاری رساند. زیرا همانطور که در بالا گفته شد این افراد نیز پس از ترک اعتیاد دچار تعارضاتی می شوند که بدون کمک یک روان درمانگر یا روانکار خبره نمی توانند به تنهایی از این مرحله عبور کنند.

پس فراموش نکنیم ما نیز ممکن است در زندگی عادی و بدون حاشیه خود دچار مشکلات عدیده ای شویم که شاید کوچک به نظر برسند اما تاثیر بسیاری بر مختل شدن زندگی معمول ما داشته باشند و شغل و تحصیل و زوابط بین فردی ما را تحت تاثیر خود قرار دهند. پس روان درمانی فردی یکی از لازمه های زندگی کنونی است و هر فردی نیاز به مراجعه و درمان افکار و احساسات مخرب خود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × 4 =

فرم نوبت دهی آنلاین