X
این متن برای تست می باشد.

امتیاز این :

زمانی‌که افسرده هستید، ممکن است این احساس به شما دست دهد که هرگز از تاریکی بیرون نخواهید آمد! اما ذکر این نکته ضروری است که حتی شدیدترین نوع افسردگی‌ نیز قابل درمان است. بنابراین، اگر اختلال افسردگی شما را از داشتن زندگی‌ای که می‌خواهید باز می‌دارد، لازم است تا به کلینیک درمان افسردگی و درمان اضطراب مراجعه کنید. 

جالب است بدانید که هیچ یک از افراد، دقیقاً به یک شکل تحت تأثیر افسردگی قرار نمی‌گیرند، بنابراین درمان واحدی برای بهبود افسردگی همه بیماران وجود ندارد. روشی که برای یک نفر جواب می‌دهد، ممکن است برای دیگری جواب ندهد. با این حال، با یادگیری بیشتر راجع به افسردگی، می‌توانید بهترین درمان حالت افسردگی‌ را بیابید و با غلبه بر این بیماری، احساس شادی، امید و احیای زندگی‌ را داشته باشید. در مرکز مشاوره درمان اختلال افسردگی رهان، تیم پزشکی با استفاده از روش‌های مختلف مانند دارو درمانی، روان درمانی و…برنامه درمانی بیماران مبتلا به افسردگی را متناسب با شرایط فیزیکی و روحی آن‌ها تنظیم می‌کند. 

انواع روش های درمان افسردگی

درمان اختلال افسردگی درکلینیک روانشناسی رهان با روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که عبارتند از: روان درمانی، دارودرمانی، تحریک مغناطیسی مغز، الکتروشوک درمانی و… 

برخی روش‌های درمان افسردگی نیز هستند که خودتان انجام می‌دهید و در کنار درمانی که بهترین دکتر افسردگی برایتان تنظیم می‌کند، می‌توانند موثر واقع شوند، مانند تغییر سبک زندگی.

برخی روش‌های درمانی مکمل برای افسردگی نیز وجود دارند که حتما قبل از استفاده از آن‌ها، باید با پزشک خود مشورت نمایید، مانند استفاده از مکمل‌ها و طب سوزنی و…

در ادامه به بررسی هر کدام از انواع روش‌های درمان افسردگی خواهیم پرداخت. برای یادگیری بیشتر به خواندن ادامه دهید. 

  • انواع روان درمانی برای درمان افسردگی

انواع مختلفی از روان درمانی در بهبود افسردگی وجود دارد. سه روش رایج‌تر مورد استفاده در درمان افسردگی عبارتند از: درمان شناختی رفتاری، درمان بین فردی و روانکاوی. در بهترین کلینیک روانشناسی برای درمان افسردگی یعنی مرکز رهان، اغلب، یک رویکرد ترکیبی با توجه به شرایط خاص بیمار، برای بهبود افسردگی استفاده می‌شود. با استفاده از این روش‌های درمانی می‌توانید ریشه افسردگی خود را حل کنید و بفهمید که محرک‌ ایجاد افسردگی در شما چه چیزهایی هستند و چه کاری می‌توانید انجام دهید تا روان‌تان سالم بماند. 

انواع روان درمانی برای درمان افسردگی

یکی از علائم اختلال افسردگی، احساس خستگی و مشکل در تمرکز است. روش‌های درمانی افسردگی به شما کمک می‌کند تا از بیرون به مسائل نگاه کنید و ببینید چه چیزی ممکن است در افسردگی‌تان نقش داشته باشد و چگونه می‌توانید تغییراتی مثبت ایجاد کنید. 

روان‌درمانی فردی یا گروهی؟ کدام برای درمان افسردگی مناسب‌تر است؟

وقتی کلمه “تراپی” را می‌شنوید، ممکن است به طور ناخودآگاه به جلسات فردی با یک درمانگر فکر کنید. با این حال، گروه درمانی می‌تواند در درمان افسردگی بسیار مفید باشد. جلسات درمانی گروهی و فردی معمولاً حدود یک ساعت طول می‌کشد. مزایای روان‌درمانی فردی و گروه درمانی در چیست؟ در درمان فردی، شما در حال ایجاد یک رابطه قوی با مشاور خود هستید و ممکن است در به اشتراک گذاشتن برخی اطلاعات حساس با مشاور خود، نسبت به اشتراک گذاری آن در گروه، احساس راحتی بیشتری داشته باشید. همچنین توجه تمام و کمال مشاور، در درمان فردی معطوف به شماست.

در گروه درمانی، گوش دادن به صحبت افرادی با تجربیات مشابه، می تواند تجارب شما را تایید و به ایجاد عزت نفس کمک کند. اغلب اعضای گروه در سطوح مختلفی از افسردگی قرار دارند، بنابراین ممکن است از افرادی که مراحل شما را پشت سر گذاشته‌اند، راهنمایی دریافت کنید. علاوه بر ارائه الهامات و ایده‌ها، شرکت در گروه درمانی می‌تواند به افزایش فعالیت‌های اجتماعی‌تان نیز کمک کند.

همانطور که ذکر شد در مرکز تخصصی مشاوره درمان اختلال افسردگی رهان، بنا به شرایط بیمار، جلسات رواندرمانی فردی، گروه درمانی یا حتی خانواده درمانی و زوج درمانی توسط تیم پزشکی و البته انتخاب خود بیمار، تعیین و تنظیم خواهد شد.

اهداف روان درمانی در اختلال افسردگی

بطور کلی روش‌های مختلف روان درمانی برای درمان افسردگی، اهداف زیر را دنبال می‌کنند:

  • ابتدا به برطرف کردن عواملی که موجب رنج می‌شوند، می‌پردازند و از این طریق مدیریت بحران می‌کنند.
  • سپس به جایگزینی رفتارهای ناسالم با رفتارهای سالم می‌پردازند.
  • افراد هیجانات اصلاحی را تجربه می‌کنند.
  • در نهایت به تغییر در بینش می‌پردازند.

اگر احساس کردید روان‌درمانی اوضاع روحی رو شما را سخت‌تر کرده است…

روان‌درمانی، مانند بازسازی یک خانه است. اغلب قبل از اینکه اوضاع بهتر شود، بدتر به نظر می‌رسد! بنابراین زمانیکه روان‌درمانی سخت یا دردناک به نظر می‌رسد، تسلیم نشوید. اگر احساسات و واکنش‌های خود را صادقانه با درمانگر خود در میان بگذارید، به جای عقب‌نشینی به روش‌های قدیمی و بی‌اثر، به جلو حرکت خواهید کرد. با این حال، اگر ارتباط‌تان با درمانگر انتخابی خوب پیش نرفت، به دنبال یک درمانگر قابل اعتماد باشید. ایجاد رابطه قوی بر پایه اعتماد، اساس یک فرایند درمان تاثیرگذار است.

پیدا کردن یک درمانگر برای درمان اختلال افسردگی

یکی از مهم‌ترین مواردی که در انتخاب درمانگر باید در نظر گرفت، ارتباط شما با این فرد است. درمانگر مناسب در درمان و بهبود افسردگی حمایت کننده است.

راه‌های زیادی برای یافتن درمانگر خوب وجود دارد:

مراجعه به بهترین کلینیک اعصاب و روان در تهران: بهترین‌ها را در بهترین مکان‌ها می‌توان یافت. بهترین دکتر درمان افسردگی در تهران را می‌توانید در بهترین کلینیک روانشناسی یعنی مرکز رهان بیابید. مرکز رهان با بهره‌گیری از تیم پزشکی مجرب آماده ارائه خدمات به شما می‌باشد. 

تجربه دوستان و آشنایان: یکی از بهترین راه‌ها برای یافتن یک درمانگر خوب، این است که از تجارب دوستان و خانواده خود یا ارجاع پزشک استفاده کنید. 

سازمان‌های ملی سلامت روان نیز می‌تواند در مورد فهرست‌های ارجاع ارائه‌دهندگان معتبر دارای مجوز کمک کنند.

  • دارودرمانی برای درمان اختلال افسردگی

بیشترین روشی که برای درمان افسردگی تبلیغ می‌شود، دارودرمانی است، اما این بدان معنا نیست که موثرترین روش درمان است. افسردگی فقط مربوط به عدم تعادل شیمیایی در مغز نیست. داروهای ضدافسردگی ممکن است به تسکین برخی از علائم افسردگی متوسط و شدید کمک کند، اما مشکل اساسی را درمان نمی‌کند و معمولاً راه حل طولانی مدت نیست. داروهای روانپزشکی معمولا با عوارض جانبی همراه هستند و می‌توانند وابستگی ایجاد کنند. اگر به این فکر می‌کنید که ٬٬داروهای ضد افسردگی برای شما مناسب است یا خیر؟!٬٬ باید بگوییم که کسب اطلاعات در مورد دارو و انواع روش‌های درمانی می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری آگاهانه کمک کند. مراجعه به بهترین دکتر افسردگی در تهران به شما در تشخیص بهترین روش درمان افسردگی کمک خواهد کرد. در کلینیک رهان کادر روانپزشکی و روانشناسی با توجه به شرایط فیزیکی و روانی هر بیمار بهترین برنامه درمانی منحصربفرد را برای او فراهم می‌کنند و معمولا هم بهترین روش درمانی ترکیبی از روان درمانی و دارودرمانی می‌باشد.

تغییرات شیوه زندگی در کنار دارودرمانی و روان‌درمانی، نه تنها به بهبود سریع افسردگی کمک می‌کند، بلکه مهارت‌هایی را برای کمک به جلوگیری از عود بیماری فراهم خواهد کرد. 

  • درمان TMS برای اختلال افسردگی

تحریک مغناطیسی مغز روشی است که اگر از افسردگی شدید رنج می‌برید و به سایر روش‌های درمانی مقاوم باشید، می‌تواند موثر واقع شود.  درمان تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) یک درمان غیرتهاجمی است که پالس‌های انرژی مغناطیسی مکرر را به مناطقی از مغز هدایت می‌کند که در خلق و خو نقش دارند. این پالس‌های مغناطیسی بدون درد از جمجمه عبور می‌کنند و سلول‌های مغزی را تحریک می‌کنند که می‌تواند ارتباط بین قسمت‌های مختلف مغز را بهبود بخشد و علائم افسردگی را کاهش دهد.

TMS ممکن است بتواند افسردگی را بهبود ببخشد، اما این به معنای درمان افسردگی نیست و امکان دارد علائم شما باز هم عود کند. با این حال، این روش می‌تواند روند بهبودی را به حدی برساند که انرژی و انگیزه کافی برای بیمار ایجاد کند تا با روان درمانی و تغییر شیوه زندگی مانند بهبود رژیم غذایی، ورزش و ایجاد شبکه حمایتی، به بهبود افسردگی کمک کند.

درمان TMS برای اختلال افسردگی

  • درمان ECT برای اختلال افسردگی

الکتروشوک درمانی (ECT) روشی غیرتهاجمی است که ممکن است به درمان افسردگی در افرادی که نسبت به روان درمانی، دارو درمانی و خودیاری مقاوم هستند و دچار افسردگی شدید می‌باشند، کمک کند. در طول ECT، الکترودها پالس‌های الکتریکی خفیفی را به قسمت‌هایی از مغز شما ارسال می‌کنند. این باعث تشنج کوتاه و تند شدن فعالیت سلول‌های مغز می‌شود. این روش منجر به رهایی کوتاه مدت از افسردگی خواهد شد، اما محققان کاملاً مطمئن نیستند که چرا این اتفاق می‌افتد! اثر درمانی می‌تواند به دلیل عواملی مانند تغییرات جریان خون در مغز یا رشد نورون‌های جدید باشد.

هر دو روش مذکور در مرکز درمان افسردگی رهان استفاده می‌شوند. تحقیقات نشان می دهد که ECT ممکن است در بهبود اختلال افسردگی کوتاه مدت، موثرتر از TMS می‌باشد. با این حال، به نظر می‌رسد ECT با عوارض جانبی بیشتری، از جمله اختلال حافظه و سردرد همراه است.

  • تغییر سبک زندگی برای درمان افسردگی

ورزش. ورزش منظم می‌تواند به اندازه دارو در درمان اختلال افسردگی موثر باشد. ورزش نه تنها سروتونین، اندورفین و سایر مواد شیمیایی مغز را تقویت می‌کند، بلکه باعث رشد سلول‌ها و اتصالات جدید مغز می‌شود، درست مانند داروهای ضد افسردگی. از همه مهم‌تر، لازم نیست وزنه‌های ۸۰۰ کیلوگرمی بردارید تا از مزایای آن بهره‌مند شوید! حتی نیم ساعت پیاده روی روزانه می‌تواند تفاوت بزرگی در روحیه شما ایجاد کند. برای حاصل شدن بیشترین نتیجه، اکثر روزها 30 تا 60 دقیقه فعالیت هوازی انجام دهید. 

حمایت اجتماعی. ایجاد ارتباطات اجتماعی قوی، انزوا را کاهش می‌دهد، که عامل اصلی خطر افسردگی است. به طور منظم با دوستان و خانواده در تماس باشید یا به یک کلاس یا گروه بپیوندید. داوطلب شدن یک راه فوق العاده برای دریافت حمایت اجتماعی، کمک به دیگران و در عین حال کمک به خود است.

تغذیه. خوب غذا خوردن برای سلامت جسمی و روحی شما مهم است. خوردن وعده‌های غذایی کوچک و متعادل در طول روز به شما کمک می‌کند تا انرژی خود را بالا نگه دارید و نوسانات خلقی را به حداقل برسانید. ممکن است برای کسب سریع انرژی، جذب غذاهای شیرین شوید، اما کربوهیدرات‌های پیچیده انتخاب بهتری هستند. زیرا بدن شما را بدون سقوط قند، خیلی زود راه می اندازند!(یعنی با استفاده از کربوهیدرات‌های پیچیده، بدون افتادن قند، انرژی لازم را سریع کسب خواهید کرد.)

خواب. خواب تاثیر زیادی بر خلق و خو دارد. وقتی به اندازه کافی نخوابید، علائم افسردگی بدتر می‌شود. کم‌خوابی موجب تحریک پذیری، بدخلقی، غمگینی و خستگی می‌گردد. بنابراین شب‌ها به اندازه کافی(بین ۷ تا ۹ ساعت) ‌بخوابید. 

کاهش استرس. استرس بیش از حد افسردگی را تشدید می‌کند و شما را در معرض خطر ابتلا به اختلال افسردگی قرار می‌دهد. جنبه‌هایی از زندگی‌تان را که به شما استرس وارد می‌کنند، مانند کار بیش از حد یا روابط غیرحمایت‌کننده، در نظر بگیرید و راه‌هایی برای به حداقل رساندن تأثیر آن‌ها پیدا کنید.

  • درمان های جایگزین و مکمل افسردگی

درمان‌های جایگزین و مکمل برای درمان اختلال افسردگی ممکن است شامل مکمل‌های ویتامینی و گیاهی، طب سوزنی و تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، ذهن آگاهی، یوگا یا تای چی باشد.

 

ویتامین‌ها و مکمل‌ها برای درمان افسردگی

می‌دانیم که بسیاری از مکمل‌ها بدون نسخه در دسترس هستند، اما اثربخشی آن‌ها در درمان افسردگی از نظر علمی ثابت نشده است. اگر علائم افسردگی‌تان تا حدی به دلیل کمبود مواد مغذی باشد، ممکن است استفاده از مکمل‌های ویتامین در درمان اختلال افسردگی موثر باشد، اما تجویز مکمل باید توسط پزشک متخصص در کلینیک درمان افسردگی و درمان اضطراب انجام شود.

اگر تصمیم دارید مکمل‌های طبیعی و گیاهی را امتحان کنید، به یاد داشته باشید که آنها می‌توانند عوارض جانبی و تداخل دارویی یا غذایی داشته باشند. برای مثال، خارمریم، گیاهی امیدوارکننده، که برای درمان افسردگی خفیف تا متوسط استفاده می‌شود – می‌تواند با داروهای تجویزی مانند رقیق‌کننده‌های خون، قرص‌های ضدبارداری و داروهای ضدافسردگی تجویزی تداخل داشته باشد. بنابراین حتما قبل از مصرف، با پزشک خود در مرکز تخصصی مشاوره درمان اختلال افسردگی مشورت کنید. 

  • سایر درمان‌های جایگزین برای افسردگی

تکنیک های آرامش بخش. تکنیک‌های آرام‌سازی علاوه بر کمک به کاهش علائم افسردگی، ممکن است استرس را کاهش داده و احساس شادی و تندرستی را تقویت کنند. یوگا، تنفس عمیق یا مدیتیشن را امتحان کنید.

طب سوزنی. طب سوزنی تکنیک استفاده از سوزن‌های ظریف در نقاط خاص بدن برای اهداف درمانی، به طور فزاینده ای به عنوان یک روش درمان اختلال افسردگی مورد بررسی قرار گرفته است و برخی از مطالعات تحقیقاتی نتایج امیدوارکننده‌ای را نشان می‌دهد. اگر تصمیم دارید طب سوزنی را امتحان کنید، به دنبال یک متخصص واجد شرایط باشید.

نکاتی شخصی در فرایند درمان افسردگی

  • تا جایی که می‌توانید درباره افسردگی خود یاد بگیرید. تعیین اینکه آیا علائم افسردگی شما به دلیل یک بیماری زمینه‌ای است یا خیر، بسیار مهم می‌باشد، زیرا در این صورت، ابتدا باید آن بیماری، درمان شود. شدت اختلال افسردگی شما نیز یک عامل موثر در درمان است. هر چه افسردگی شدیدتر باشد، احتمالاً به درمان شدیدتری نیاز خواهید داشت. 
  • یافتن روش درمانی مناسب برای هر فرد، زمانبر است. ممکن است پیدا کردن بهترین روش درمان افسردگی زمان ببرد و آزمون و خطا، مقداری طول بکشد. به عنوان مثال، اگر به دنبال درمانگری مناسب هستید، ممکن است چند درمانگر عوض کنید تا در نهایت به آن درمانگری برسید که درمانش روی شما جواب می‌دهد، همچنین احتمال دارد که یک داروی ضد افسردگی مصرف کنید، اما متوجه شوید که با نیم ساعت پیاده روی روزانه دیگر نیازی به آن ندارید. بنابراین آماده تغییر و آزمایش باشید.
  • تنها به داروی ضدافسردگی تکیه نکنید. اگرچه داروهای روانپزشکی می‌تواند علائم افسردگی را تسکین دهد، اما معمولاً برای استفاده طولانی مدت مناسب نیست. سایر روش‌های درمانی، از جمله ورزش و مشاوره، می‌توانند به اندازه و حتی بیشتر از دارو موثر باشند، علاوه بر اینکه عوارض جانبی ناخواسته‌ای هم ندارند. اگر تصمیم دارید از روش دارودرمانی استفاده کنید، به یاد داشته باشید که دارو زمانی بهترین اثر را دارد که شیوه زندگی خود را تغییر دهید.
  • روابط اجتماعی خود را تقویت کنید. صحبت کردن با اعضای خانواده یا دوستان مورد اعتماد را امتحان کنید. در یک گروه حمایت از افسردگی شرکت کنید. کمک خواستن نشانه ضعف نیست و به این معنی نیست که سربار دیگران هستید. اغلب، صحبت کردن با دیگران می‌تواند کمک کننده باشد.
  • درمان نیاز به زمان و تعهد دارد. انجام انواع روش‌های درمان‌ افسردگی زمانبر هستند و گاهی اوقات ممکن است به‌طور طاقت‌فرسا یا خسته‌کننده‌ای کند به نظر برسند. این روند کاملا طبیعی است و بهبودی معمولاً فراز و نشیب دارد.

رابطه افسردگی و اعتیاد و درمان آن‌ها

اختلال افسردگی می‌تواند بعد از ترک اعتیاد، در حین آن و قبل از آن بوجود آید. بطور کلی بین افسردگی و اعتیاد ارتباط وجود دارد و این دو می‌توانند علت و معلول یکدیگر باشند. در هر حالتی که باشید، اگر ابتدا اعتیاد داشته باشید و سپس علائم افسردگی را بروز دهید یا اول افسردگی داشته باشید و سپس دچار اعتیاد شوید یا دچار اختلالات هم‌زمان باشید، کلینیک مشاوره ترک اعتیاد و افسردگی رهان میتواند در مسیر درمان اعتیاد و افسردگی همراه شما باشد. کافیست همین حالا با ما تماس بگیرید. 

مدت زمان درمان اختلالات افسردگی

یادگیری در مورد اختلال افسردگی، تغییر سبک زندگی، حمایت اجتماعی و روان‌درمانی از درمان‌های مهم افسردگی هستند. افراد ممکن است به داروهای ضد افسردگی نیز نیاز داشته باشند. اثر داروهای روانپزشکی ممکن است تا شش هفته طول بکشد تا نمایان شود. برای یافتن درمانی که متناسب با شرایط شما است، ممکن است نیازمند آزمایش و تغییر باشید، بنابراین تسلیم نشوید و صبور بمانید.  

منبع : helpguide

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 − 8 =

فرم نوبت دهی آنلاین